ISO 9001 - praktična razlaga s poudarkom na odgovorih na vprašanja udeležencev

12. oktober 2021 od 9.00 do 15.00 ure na naslovu Ulica Arhitekta novaka 9, 9000 Murska Sobota.

V času epidemije smo (bili) še bolj usmerjeni k temu, da res delamo stvari, ki so potreben in koristne. Ob tem se velikokrat vprašamo ali nam je sistem vodenja kakovosti (ISO) res v korist ali je zgolj neko dodatno breme.

Namen delavnice je udeležencem predstaviti praktične pristope k dobremu razumevanju standarda in njegovi koristni uporabi.

Usposabljanje je namenjeno:

·         tistim, ki se šele spoznavajo s področjem standardov za sistem vodenja in

·         tistim, ki imajo izkušnje in zato vprašanja in dileme iz prakse.

Zadnje čase zaznavamo vedno več razmislekov o tem ali je smiselno izvajati določene spremembe v sitemu vodenja ali pa bi bilo zadeve najbolje zastaviti na novo. Tudi te dileme bomo razrešili na usposabljanju.

Aktivno sodelovanje udeležencev bomo spodbudili tudi z uporabo aplikacije Mentimeter.

Uvod     (od 9.00 do 11.00 ure)

• Kakšno mesto ima(jo) standard(i) v sistemu vodenja
  • Kako so nastali standardi in zakaj je to pomembno še danes
  • Kaj pri branju standarda praviloma spregledamo
  • Izpolnjevati ali uporabljati standard?
  • Predstavitev vsebine standarda
  • Predstavitev primerov kako standard brati, razumeti in uporabiti v praksi

Odgovori na vprašanja udeležencev    (od 11.00 o 15.00 ure)

Vprašanja v stilu:

• Ali je res, da standard zahteva …
  • Ali je v redu, če …
  • Ali je res, da moramo …
  • Vsi imajo Poslovnik po točkah standarda, bere ga pa nihče – kaj lahko tu storimo …
  • Kako naj si razlagam in uporabim točko standarda X.Y v naši organizaciji
  • Vsi imajo Register tveganj – ali je obvezen?

TEČAJ BO VODIL:

Tomaž Babnik deluje na področju kakovosti in sistemov vodenja že več kot 25 let. V tem obdobju je najprej delal kot vodja kakovosti v industrijskem podjetju in nato kot stalno zaposleni presojevalec na SIQ-ju. Od l. 1996 deluje kot:

• svetovalec za sisteme vodenja kakovosti, ravnanja z okoljem in VZD (vzpostavljenih in certificiranih več kot 135 sistemov vodenja)
• vodilni presojevalec po standardih ISO (450 različnih vrst presoj).
• predavatelj za različne teme s področja sistemov vodenja (notranji in zunanji presojevalci, procesi, orodja kakovosti, zahteve standardov, …).
• vodilni ocenjevalec za Priznanje RS za poslovno odličnost (od l. 1997)

Največ svetovalnih projektov izvaja v mikro, malih in srednje velikih organizacijah. V letih 2011–2015 je vodil skupino sedmih svetovalcev, ki je sodelovala pri vzpostavitvi sistema vodenja v UKC Ljubljana.

Deluje tudi širše v regiji (D, HR, MK, TR) ter v hčerinskih firmah mednarodnih podjetij (Knauf, ABB, Schindler, ...). Nekatere njegove rešitve so prepoznane kot dobra praksa v mednarodni družbi British Petroleum - področje Castrol.

Je tudi in avtor več člankov in referatov s področja sistemov vodenja.

Kotizacija za delavnico je 110,00 € na udeleženca in vključuje organizacijo tečaja, študijsko gradivo, potrdilo o usposabljanju, osvežilne napitke, kavo in prigrizek. Plačilo je potrebno poravnati najkasneje do 5. oktobra 2021 na transakcijski račun: Pomursko društvo za kakovost, Ulica arhitekta Novaka 9, Murska Sobota, odprt pri NLB d.d., številka poslovnega računa: 02496-0089661576. Pri sklicu navedite vašo davčno številko. Račun boste prejeli po zaključku tečaja.

Prijave sprejemamo do zasedbe mest, najkasneje pa do 5. oktobra 2021. Prijavnico lahko posredujete po elektronski pošti, navadni pošti ali po fax-u. Morebitne odjave sprejemamo do 5. oktobra 2021. Pri morebitnih kasnejših odjavah si pridružujemo pravico zaračunavanja dela kotizacije za administrativne stroške. V primeru odjave od izobraževanja zadnji dan pred izvedbo ali na dan izvedbe, kotizacije ne vračamo.